12 februari 2016

Wie is Jacqueline

Ik ben Jacqueline Appel Wielens, kindercoach en kinder- en jeugdtherapeut bij Kicoja.
In 2012 ben ik naast mijn werk op een basisschool, mijn praktijk Kicoja gestart.

Ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe kinderen hun wereld ervaren. Er gebeurt veel in korte tijd en dat boeit mij enorm. Ze hebben al zo'n (eigen)wijsheid in zich, zo mooi om dit te zien en gebruiken. Ik gun ieder kind dat de kindertijd, een fijne en leerzame tijd is, waarin zorgen en problemen niet de boventoon voeren. Voor het ene kind gaat dat als vanzelf en zorgen tegenslagen er juist voor dat het kind sterker wordt. Het andere kind kan hier wat meer steun bij gebruiken. Deze steun geef ik graag aan je kind en aan jou als ouder, want ook voor een ouder is vaak moeilijk, een kind dat niet lekker in zijn vel zit.

Kijk wat er gebeurt als een kind ontdekt dat ze zelf problemen kunnen oplossen. Er gaat niets boven die glimlach als ze dit gaan ontdekken, ervaren en doen. En kinderen die hun angsten de baas worden, in plaats van dat de angst de baas is over hen, wat een kanjers. 

Steeds vaker kwamen er kinderen op mijn pad die ook op school niet genoeg aan leren  toe kwamen en de grote impact die dat kan hebben op  kinderen. Hier moest ik ook meer van weten want op de Pabo leer je dit niet. Inmiddels heb ik hier meer inzicht in. 

Ervaringen:

Mijn eerste ervaringen met kinderen, waren als sociotherapeut in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Hier heb ik kinderen van 6 tot 18 jaar met heel veel plezier begeleid in hun ontwikkeling.
Hierna ben ik als leerkracht gaan werken in het basisonderwijs. Al snel zag ik dat er voor kinderen die wat extra zorg nodig hadden, steeds minder mogelijk was. En juist bij deze kinderen ligt mijn hart. Ik ben mij toen steeds meer gaan specialiseren om deze kinderen ook goed te kunnen helpen. En zo ontstond ook mijn praktijk Kicoja.
Als je lekker in je vel zit, gaat alles makkelijker, beter, leuker. 
Ik vind het een voorrecht om kinderen te mogen begeleiden en dat te geven, wat ze op dat moment nodig hebben, dat maakt mij blij.

Met de eerste stappen in de wereld van kindercoaching, ging er een 'wereld' voor mij open, wat een mogelijkheden zijn er. Ik blijf me ook nog steeds verder ontwikkelen door het volgen van allerlei cursussen en workshops, die me steeds weer wat bijleren. Deze mix van mogelijkheden zul je terugzien tijdens de sessies. Blijf me hierin volgen op deze website of via mijn Facebook. 

Wat maakt mij een geschikte kindercoach, kindertherapeut?

Meer dan 25 jaar ervaring in het werken met kinderen (en ouders), de opleidingen, met name kindercoach en kinder- en jeugdtherapeut en psychomotoriek en remediërend leren. Ook heb ik de nodige levenservaringen opgedaan. Ik weet hoe het voelt om in een groot gat te vallen en ik weet ook, dat er weer een weg uit dat gat is. En dat je weer positief en krachtig in de wereld kan staan. Dit heeft me gesterkt in het geloof dat ieder kind en ieder mens weer kan stralen als het de kans en mogelijkheden krijgt. Hulp hierbij vragen maakt je sterker.
Dit alles heeft mij gemaakt tot wie ik ben en wie je tegenkomt bij KiCoJa.

Voel je vrij om met mij in gesprek te komen als je meer wilt weten. Zie hiervoor mijn contact gegevens.